• Echte basketballers beheersen de regels

  Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis. Om deze kennis onder de sporters te bevorderen, is er de introductie van ‘Masterz’.

  Masterz
  Masterz is inzetbaar voor meerdere sporten. Natuurlijk ook voor basketball. Via deze officiële NBB-site leren spelers (en alle andere basketballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen.

  Met hulp van deze site leren basketballers, al van jongs af aan, ook de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels voor hun team de winst dichter bij!

  Wat kan je vinden op deze site? 
  Op deze site vind je de spelregels van basketball in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.

  Bestuurders en trainers/coaches vinden er extra informatie, tools en ander materiaal om hun leden net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs.