• Het eerste heren team van Klipperstars mocht voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij Jump uit IJsselstein. Helaas moesten er door blessures en omstandigheden 3 spelers gemist worden. Desondanks waren er alsnog 10 wedstrijdspelers tot de beschikking van de coach.

Qua aanval begonnen de Lekkerlanders wat minder dan de week ervoor. Echter stond het verdedigend als een huis en Jump kwam er niet doorheen. Met vlagen kwamen er mooie aanvallen tot stand wat resulteerde in een 8-14 voorsprong na het eerste kwart. De eerste 10 punten van het 2e kwart waren weer voor Klipperstars wat de voorsprong dus langzaam aan uit bouwde. Jump deed wel iets terug voor rust maar veel was het niet. Ruststand 17-38.

Net als vorige week dus een grote voorsprong bij rust. Echter werd er vorige week na rust zwak gespeeld en liet het tegenstander weer een beetje terugkomen. Uiteraard was Klipperstars gebrand om dit deze keer niet te laten gebeuren. Er werd dan ook scherp begonnen aan het 3e kwart. Echter begon Jump ook wat meer ballen raak te gooien waardoor de voorsprong niet heel erg werd uitgebreid maar Jump ook niet dichterbij kwam. Aan het begin van het 4e kwart kwam Jump tot op 18 punten. Verder dan dat kwam het ook niet. Vanaf 35-53 kreeg Jump de bal namelijk het gehele 4e kwart niet meer door het netje! Klipperstars daar tegenover scoorde nog 15 punten om de eindstand te bepalen op 35-68.

Een ruime overwinning die met name tot stand kwam door de sterke verdediging. Topscorer was Sem Janse met 21 punten. Daarnaast was Timon Huisman ook goed voor 8 punten en 12 rebounds.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen het eveneens ongeslagen Vlaardingen Captains. Om 18:30 zal die wedstrijd dan van start gaan.