• Afgelopen zaterdag heeft Klipperstars Heren 1 het opgenomen tegen het uit Delft komende Punch Heren 1. Punch stond op dat moment op de 4e plek in de competitie, Klipperstars op de 11e plek. Tevens was Klipperstars maar met 7 man. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden.

    In de eerste periode begon Klipperstars met veel energie en werden er mooie aanvallen gespeeld. Echter in de verdediging liet het soms wat steken vallen en was het vooral de nummer 14 van Punch die moeilijk af te stoppen was onder de basket. De eerste periode werd afgesloten met 17-20.

    De tweede periode begon Klipperstars niet scherp. Na een aantal snelle scores van Punch stond het 17-26. Echter werd er goed teruggevochten door Klipperstars en stond het 30-31 met nog twee minuten te gaan in de tweede periode. Door een aantal slordigheden aan de kant van Klipperstars wist Punch net voor rust nog een aantal scores te maken. Ruststand: 32-38.

    Ondanks de kleine achterstand in rust voelden de mannen van Klipperstars aan dat ze niet slecht stonden te spelen en er in deze wedstrijd toch wat te halen viel. Met goede moed werd de derde periode gestart. Toch was het Punch die in deze periode weer een aantal punten wist uit te lopen, waardoor het op een gegeven moment 39-53 stond. Na een time-out van Klipperstars begonnen de Nieuw-Lekkerlanders met het spelen van een zone verdediging. Punch had hier even geen antwoord op en Klipperstars wist weer een aantal scores te maken. Stand na de derde periode: 49-58.

    Ook de vierde periode had Punch nog geen antwoord op de zone van Klipperstars en bleven de Nieuw-Lekkerlanders mooie aanvallen scoren. Klipperstars wist het weer spannend te maken en het verschil was nog maar 4 punten; 57-61. Na een aantal scores op en neer bleef het tot het einde spannend. Echter wist Klipperstars de voorsprong niet meer te veroveren en was het Punch die aan het lange eind trok. Eindstand 68-77.

    Ondanks het verlies tegen de nummer 4 van de competitie, kan Klipperstars met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat om 19:00 uur in Houten de wedstrijd tegen Woodpeckers op het programma. De nummer 6 van de competitie.