• Vorige week speelde de OBBZ-formatie van Klipperstars hun eerste (thuis)wedstrijd van het seizoen.
  Waar de dames een seizoenstart kende van een 12 koppige selectie, bestaat de selectie door blessureleed en gezondheid nog maar uit 8 dames.

  Vorige week startte de dames vlijmscherp en noteerde ze na het eerste kwart een 22-8 voorsprong. Helaas werd de pot alsnog verloren door een zwak tweede helft waar voornamelijk aanvallend te weinig werd gecreëerd. De dames hadden iets recht te zetten van vorige week.

  Ditmaal werd er uit tegen Utrecht Bulls gespeeld. Een bekende tegenstander, waar vorig seizoen uit met 10 punten werd verloren en thuis (Utrecht kon toen kampioen worden bij winst) met ongeveer hetzelfde aantal punten werd gewonnen door Klipperstars.
  Doordat de dames maar 6 spelers tot hun beschikking hadden, maakte Lizzy Besteman op zeventienjarige leeftijd (uit u18-1) haar debuut bij de dames. Dit pakte zij met beide handen aan en ze liet in het veld zien dat ze ‘niet onder de indruk’ is van oudere en ervarende spelers. Zij werkte hard en maakte aanvallend een paar mooie acties, wat helaas (net) niet met een score werd beloond.

  Klipperstars kende een redelijk goed eerste helft, de verdediging stond goed en aanvallend werd er bij vlagen goede acties gecreëerd. De stand ging gelijk op en in de laatste minuten van het tweede kwart wist de OBBZ-formatie en kleine voorsprong te pakken. Ruststand: 16-23

  De opdracht was om de eerste helft door te trekken en niet zoals vorige week in verval te raken. Utrecht heeft de gehele tweede helft een full court men-to-men neergezet. Waar het de eerste aanvallen wat rommelig verliep, pakte de dames dit daarna goed op zonder balverlies te lijden. Op het moment dat de bal over de middellijn kwam, werd er weinig opgezet en te snelle en geforceerde acties naar de basket gemaakt. Hierdoor kon Utrecht inlopen en werd het derde kwart afgesloten met één punt voorsprong voor Utrecht.

  Als je dan in het vierde kwart maar twee punten weet te noteren, door vrijeworpen, dan zegt dat al genoeg over hetgeen er in de aanval gecreëerd werd. Of eigenlijk wat er niet werd gecreëerd en er niets anders te concluderen valt dan dat de dames de winstpartij zelf hebben laten liggen.
  Zonde, want beide keren werd en onnodig verloren en had er meer ingezeten. Twee keer een zuur verlies voor de dames, zij zijn erop gebrand het recht te zetten. De dames spelen over twee weken een uit wedstrijd tegen het nog onbekende O.S.M.