• Vandaag stond de uit wedstrijd tegen Jump Ijsselstein op het programma. Drie weken geleden verloor Klipperstars nipt, met vijf punten, van Jump.
    Het beloofde dus wederom een spannende pot, wat de afgelopen weken regelmatig het geval is. De dames wisten welke spelers ‘uit het spel’ gehaald moesten worden en dit werd goed opgepakt.
    De OBBZ-formatie kende een flitsende start met een 0-8 run. Pas na ruim drie minuten ging Jump zich bemoeien met de scores. De defence stond vrij goed aan de kant van Klipperstars en als je Jump op 18 punten in rust houdt dan zegt dat genoeg. Als je daar tegenover zelf maar 13 punten noteert, zegt dat ook genoeg over hoe de aanvallen waren. Er werden steals gepakt en mooie breaks gelopen, echter was de scherpte soms ver te zoeken. Jump ging daarom met een voorsprong van 5 punten de rust in.

Er hoefde in de rust eigenlijk niets gezegd te worden, want de dames wisten waar ze aan moesten werken. Dit kwart ging redelijk gelijk op, de defence stond vaak als een ‘huis’ en er werd goed gepraat. Echter werd er weinig gecreëerd in de aanval of na de eerste looplijn al een actie gemaakt. Jump wist uit te lopen tot 9 punten. De dames bleven hard werken voor elk punt en knokte zich terug tot 4 punten achterstand. Dit bleef de laatste vijf minuten hetzelfde, het lukte Klipperstars niet om de kleine achterstand om te buigen in een voorsprong. Helaas werd er wederom nipt verloren met een verschil van 6 punten.

Volgende week speelt de OBBZ-formatie om 16:00u thuis tegen Westland Stars, een team waar Klipperstars dit seizoen nog niet tegen gespeeld heeft.