• Afgelopen zaterdag maakte de jongens van U18 zich klaar om het op te nemen tegen Red Stars uit Soest.
  Klipperstars wist nog niet hoe het team uit Soest zou gaan spelen omdat zij slechts 1 wedstrijd gespeeld hadden. Hierdoor was het lastig om te bepalen of beide teams aan elkaar gewaagd waren.
  Één ding wist Klipperstars wel, ze moesten scherp aan de wedstrijd beginnen om de bezoekers geen kans te geven.

  De 1e periode van de wedstrijd begon meteen met heel veel energie van beide kanten, zowel in het veld als naast het veld. Beide teams moedigden elkaar fanatiek aan vanaf de zijlijn.
  Klipperstars was door deze enorm fanatieke speelwijze van de tegenstander een beetje van slag en wist in de 1e paar minuten niet hoe ze tegen Red Stars moesten spelen. Na 3 minuten was de tussenstand 2-5 in het voordeel van de bezoekers. Nadat de jongens van Klipperstars de tegenstander goed had bestudeerd wisten ze hoe ze tegen Red Stars moesten spelen. Toen de Lekkerlanders hier achterkwamen veranderde het wedstrijdbeeld snel. Klipperstars maakte score na score en wisten de 1e periode met ruime cijfers te winnen. Tussenstand na de 1e periode: 19-7, voor Klipperstars.

  In de 2e periode deden de bezoekers iets terug. Ze wisten vaker te scoren tegen Klipperstars en konden zo hun eigen ritme weer terugvinden. Echter had dit weinig effect op het verschil in punten omdat de Lekkerlanders evengoeg hun ritme te pakken hadden en hierdoor ook hun punten pakten.
  Beide hadden een goede 2e periode maar het was uiteindelijk Klipperstars die ook deze periode wist te winnen en gingen met een mooie voorsprong de rust in.

  Ruststand: 40-20, in het voordeel van de thuisploeg.

  Na de rust, in het 3e kwart van de wedstrijd, kwamen de jongens van Klipperstars het sterkst uit de kleedkamer en wist een 'run' te maken van 22-7. In deze periode werd duidelijk dat de jongens uit Nieuw-Lekkerland te sterk waren voor de bezoekers uit Soest. Halverwege de 3e periode was de tussenstand 62-27 in het voordeel van Klipperstars. Aan het einde van de periode wist Red Stars meer punten te maken dan Klipperstars waardoor de stand aan het einde van de 3e periode 64-33 was.

  In de laatste periode van de wedstrijd liet Klipperstars niks heel van Red Stars en zorgde ervoor dat het verschil in de tussenstand nog groter werd. In dit laatste deel van de wedstrijd was het duidelijk dat Klipperstars een maatje te groot was voor de jongens van Red Stars. Deze periode werd door de thuisploeg met zeer ruime cijfers gewonnen. Deze periode werd namelijk gewonnen met 25-7.

  Eindstand: 89-40

  Belangrijke spelers:
  Matthijs 't Hoen: 5 steals/21 punten
  Patrick den Ouden: 5 assists/9 steals/19 punten
  Jorin Verloop: 5 rebounds/ 16 punten