• Na een overtuigende overwinning tegen Leiden en met een week rust achter de rug had Klipperstars U-18 afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen DAS Delft. Beide teams hadden dit seizoen nog maar 1 keer verloren en zijn allebei volop in de race voor de titelstrijd. Vanwege de coronastop was dit pas de eerste wedstrijd tegen elkaar. Het beloofde dus een spannende pot te worden!

    Klipperstars begon sterk en door een aantal steals aan het begin van de wedstrijd stond het al snel op een 8-0 voorsprong. Nadat DAS wakker was geschut en hun eigen spel weer had opgepakt, ging de wedstrijd vanaf dat moment gelijk op. De scores gingen heen en weer. Vooral de 3 spelers van DAS die ook met dubbellicentie bij Eredivisionist Lokomotief spelen, waren van grote waarde voor DAS. De teams gingen met een gelijke stand de rust in; 37-37

    Het derde kwart had hetzelfde beeld als de eerste twee periodes. Harde inzet en goede aanvallen van beide kanten resulteerden in afwisselende scores. Het derde kwart werd ook afgesloten met een gelijke stand; 56-56.

    Tot 5 minuten voor het eind van de wedstrijd ging het steeds gelijk op, totdat DAS er 3 drietjes in een korte tijd wist in te schieten. Het momentum lag bij DAS en Klipperstars wist moeilijk tot scoren te komen. Het punten verschil was 8 met nog maar anderhalve minuut op de klok. In basketbaltermen nog tijd genoeg om de wedstrijd om te draaien. Helaas mocht dat niet baten. Eindstand 71-81 voor DAS Delft.

    De laatste wedstrijd van het seizoen wordt zaterdag 28 mei in Delft gespeeld tegen DAS. Verliezen beide teams voor de rest van het seizoen niet meer, is dit de kampioenswedstrijd. Weet Klipperstars met meer dan 10 punten te winnen bij DAS, is plek 1 weer heroverd.