• De jongens van U18 stonden afgelopen zaterdag voor een lastige taak.
  Zij moesten het opnemen tegen High Five uit Tilburg, de nummer 3 uit de competitie.
  De uitwedstrijd werd verloren en dus was de WEA-formatie klaar om revanche te nemen, wetende dat de uitwedstrijd niet hun sterkste wedstrijd was.

  De wedstrijd werd uitstekend begonnen door de thuisploeg.
  Na 5 minuten gespeeld te hebben in het 1e kwart stonden de Lekkerlanders met 14-3 voor, een geweldig begin.
  Aan het einde van de 1e periode wist de ploeg uit Tilburg nog een aantal punten te scoren en zodoende de wedstrijd weer spannend te maken. Eindstand van de 1e periode was 17-11 in het voordeel van Klipperstars.

  In het 2e kwart van de wedstrijd maakte de jongens van Klipperstars duidelijk dat zij de betere ploeg waren. De Lekkerlanders kwamen tot gemakkelijke scores en wist door een goede verdediging de scoringskansen van High Five te stoppen. Hierdoor werd het verschil in de tussenstand groter en groter. De jongens van Klipperstars wisten zelf 25 punten te maken in deze periode tegenover slechts 8 punten voor de jongens van High Five.
  Na dit sterke kwart van de thuisploeg was de stand bij rust 42-19.

  Na de rust kwamen alle spelers terug het veld op en speelde High Five vanaf het begin van de 3e periode een sterk spel. Hier was Klipperstars licht verrast en kwamen zelf lastig tot scoren in het begin van de 3e periode. De jongens van Klipperstars kwamen in de eerste 5 nauwelijks tot scoren en hadden moeite om de aanval van de Tilburgers te stoppen. De bezoekers waren in dit kwart goed op schot in kregen het voor elkaar om flink in te lopen op de voorsprong van Klipperstars.
  Zo was het in de 3e periode het tegenovergestelde van de 2e periode waar de WEA-formatie wel veel punten kon maken. Deze periode werd daarom ook gewonnen door High Five met 9-19
  Aan het einde van de 3e periode was de tussenstand 51-38 in het voordeel van de Lekkerlanders.

  Na een goed bespreking tussen het 3e en 4e kwart kon Klipperstars weer hun eigen spel spelen en wisten zij op schot te komen. Door slim om te gaan met de ruimtes in de aanval konden de jongens van Klipperstars weer uitlopen in de tussenstand. Halverwege dit laatste kwart was de tussenstand 61-45. Gezien het spel van beide teams werd duidelijk dat de wedstrijd zo goed als gewonnen was door de thuisploeg. Dit bleek ook het geval te zijn, de Tilburgers waren niet meer in staat nog wat terug te doen.

  Eindstand: 69-47

  Belangrijke spelers:
  - Wiebe Stam, 12 punten, 3 rebounds, 3 assists
  - Patrick den Ouden, 12 punten, 5 rebounds, 5 astsists
  - Matthijs ’t Hoen, 11 punten, 9 rebound, 4 assists

  Voor aankomende zaterdag speelt Klipperstars U18 tegen Red-Stars in Soest om 17:30.
  Thuis werd deze wedstrijd met 89-40 gewonnen.