• Op zaterdag 21 mei stond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Als Klipperstars deze wedstrijd winnend afsloot dan bereikt het seizoen een kookpunt in de laatste speelronde op 4 juni. Dan spelen namelijk de nummer 1 (LUSV) en 2 (Klipperstars) tegen elkaar. Wie deze wedstrijd wint mag zich dan kampioen van de 1e klasse noemen. Eerst moest er dan wel gewonnen worden van Utrecht Cangeroes.

  Klipperstars begon een beetje gespannen aan de wedstrijd. Goed verdedigen ging gepaard met slordigheidjes in de aanval. Hierdoor konden de lekkerlanders niet doen wat ze snel wilden een gat slaan. Het bleef gelijk opgaan en vooral de lange mensen van Utrecht waren lastig af te stoppen.
  Kwartstand 23-16

  Aan het begin van het 2e kwart reageerde Cangeroes en kwam het zelfs even op voorsprong. Vlak voor de rust kwam er weer wat meer ritme in de aanvallen van Klipperstars wat zorgde voor een minieme voorsprong. 37-36 bij rust.

  Na rust kwam Klipperstars veel beter voor de dag en kwam het snel 52-39 voor. Met name de verdediging stond erg goed en Cangeroes had moeite om onder de druk van de lekkerlanders uit te spelen. Aan het begin van het 4e kwart was er wederom een verslapping waardoor het wederom even onnodig spannend werd. Dichterbij dan 9 punten kwam Cangeroes alleen niet meer. Eindstand 84-64.

  Topscorers: Remon Janse (26 punten), Ricardo ‘t Hoen (12 punten)

  Over 2 weken treed Klipperstars dus aan in de alles beslissende wedstrijd in Leiden tegen LUSV. Hopelijk kan daar het kampioenschap binnen gesleept worden.