• Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Binnenland uit Barendrecht op het programma. In het voorseizoen hebben beide teams elkaar ontmoet in een oefenwedstrijd, deze wedstrijd werd na een spannend slot gewonnen door Klipperstars met een kleine marge, 6 punten verschil. De mannen van U18 wisten dus wat ze konden verwachten namelijk een lastige wedstrijd.

  Gedurende de 1e periode van de wedstrijd liep het zo goed als gelijk op, 9-8 in het voordeel van de thuisploeg. Hierdoor konden de teams concluderen dat het waarschijnlijk een lastige wedstrijd ging worden. Los van de spannende tussenstand bleek ook dat de scheidsrechters erg streng waren en veel floten, hierdoor stonden beide teams al snel op 5 teamfouten en dit wil zeggen dat een volgende fout 2 vrije worpen zou betekenen voor de tegenstander. In het 2e deel van de 1e periode benutte Klipperstars meer kansen dan Binnenland. Na een goede 'run' van 11-4 van Klipperstars was de tussenstand aan het einde van de 1e periode 20-12.

  Deze voorsprong gaf Klipperstars veel vertrouwen en begonnen heel sterk aan de 2e periode. Binnen enkele minuten had de thuisploeg een ruime voorsprong gecreëerd van 14 punten, 34-20. Door een snaarstrakke verdediging van Klipperstars en het niet benutten van de kansen van Binnenland lukte het de bezoekers niet om nog een vuist te maken tegen Klipperstars. Hierdoor konden de mannen van U18 met een ruime voorsprong gaan rusten.

  Ruststand: 46-29

  Na de rust was Binnenland klaar om een goede 2e helft te laten zien, zij wisten immers dat ze beter konden spelen dan dat ze tot dan toe hadden laten zien. Dit gebeurde ook. Binnenland kwam puntje voor puntje dichterbij Klipperstars en reduceerde de achterstand naar 11 punten, 46-35. De ploeg uit Barendrecht bleek dus in staat te zijn om op hetzelfde niveau als Klipperstars te spelen. De coach van Klipperstars besloot na het sterke begin van Binnenland het goede ritme van de bezoekers te stoppen door een time-out aan te vragen. Ook was het nodig om de jongens van Klipperstars toe te spreken gezien het feit dat de bezoekers onderweg waren om aansluiting te maken. Na deze time-out maakte Klipperstars grote stappen in de tussenstand. Dankzij goed werk in de verdediging en het scoren van enkele mooie 3-punters liep de thuisploeg snel uit in de tussenstand.
  Ook heeft Klipperstars het voor elkaar gekregen dat de ploeg uit Barendrecht slechts 3x tot scoren kwam in 5 minuten tijd. De Lekkerlanders liepen hierdoor erg uit in de tussenstand en stond het aan het einde van de 3e periode 71-41 in het voordeel van de thuisploeg.
  Door de sterke 3e periode was de wedstrijd zo goed als gespeeld. In de laatste periode bleef Klipperstars sterk spelen en zodoende bleef het erg lastig voor Binnenland om nog tot scoren te komen. Binnenland was gebroken en kon geen aansluiting vinden in het 4e kwart.
  De ploeg uit Barendrecht maakte slechts 10 punten in deze laatste periode waar Klipperstars er 16 punten maakte. Zoals gezegd was de wedstrijd aan het einde van de 3e periode zo goed als gespeeld en zijn de mannen van Klipperstars niet achterover gaan leunen en domineerde ook het laatste kwart.
  Topscorers:
  - Matthijs 't Hoen, 21 punten
  - Jurian van der Perk, 14 punten (4 3-punters)

  Klipperstars blijft dankzij deze overwinning nog ongeslagen in de 2e Divisie. Erg knap van het hele team dat dit seizoen voor het eerst uitkomt op het één na hoogste niveau van Nederland in deze leeftijdscategorie. Ze staan op een gedeelde 1e plek in de tussenstand samen met DAS uit Delft die eveneens ongeslagen is tot nu toe.