• Afgelopen zaterdag mocht de Jaleco formatie voor het eerst sinds 2 weken weer aantreden. Ditmaal tegen Zoebas uit Zoetermeer. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd gewonnen met 72-58 na een vooral hele sterke eerste helft. Zoebas was echter een geduchte tegenstander en goed in vorm de laatste weken. Ruimte voor onderschatting was er dus niet.

  Goed voorbereid aan de wedstrijd werd de bal om 19:45 omhoog gegooid door de scheidsrechter. Net als in de thuiswedstrijd schoot Klipperstars direct met scherp van achter de driepunterlijn. Al snel stond het 8-19 in het voordeel van de Lekkerlanders. Het was niet af te lezen aan de spelers dat ze 2 weken geen wedstrijd hadden gespeeld. Zoebas deed nog wel wat terug aan het einde van het eerste kwart. 14-25.

  Langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebouwd en Zoebas had moeite om tot normale scores te komen. Alleen door het via de lange mannen te spelen konden de Zoetermeerders bij blijven. Door in het slot van het 2e kwart nog een driepunter binnen te knallen bleef er een voorsprong van 12 punten intact bij rust 31-43.

  De lange mannen van Zoebas stoppen zou in de 2e helft de opdracht zijn. Mocht Klipperstars dan aanvallend hetzelfde blijven leveren dan was de wedstrijd snel gespeeld. Dit lukte dan ook een stuk beter in het 3e kwart. Van 31-43 werd het 35-55 en de wedstrijd leek op dat moment wel gespeeld. Echter bestaat Zoebas vooral uit ervaren mannen die gewoon hun eigen spel blijven spelen met een achterstand.

  Aan het begin van het 4e kwart werd de voorsprong nog even verkleind naar 14 punten door 2 snelle driepunters. Daarna wist Zoebas nog maar 5 punten te scoren en had Klipperstars er daar 15 tegenover waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Uitslag 53-77.

  Een belangrijke overwinning voor de lekkerlanders die van te voren als een lastige uitwedstrijd werd gezien. Klipperstars zal nog 2 keer moeten winnen om vervolgens nog steeds kans te maken op het kampioenschap. Volgende week word er niet gespeeld om op 14 mei weer aan te treden tegen De Dunckers.

  Topscorers: Sem Janse (21 punten), Dion Flach (14 punten), Ricardo ’t Hoen (13 punten)