• In de eerste competitie wedstrijd van het seizoen stond Klipperstars tegenover Zoebas. Het Klipperstars team is een mix van de oude onder 22 selectie en 4 mannen van het Heren 1 team van de voorgaande jaren. Met deze mix van ervaring en jeugd hoopt dit team hoge ogen te gooien in de 1e klasse dit jaar. Ook de komst van een nieuwe coach zal daaraan moeten bijdragen.

  De start beloofde in ieder geval veel voor het seizoen. Waar Zoebas nog even moest wakker worden schoot Klipperstars uit de startblokken. Het was vooral Sem Janse die met scherp schoot. Van de eerste 11 punten had hij er namelijk al drie driepunters inliggen. Daarna bleef Klipperstars in het eerste kwart goed schieten en combineren naar de basket. Dat moest ook wel aangezien Zoebas een meer ervaren en fysiekere ploeg was. Iedere keer als Klipperstars onder de basket kwam zag je dat het lastiger werd. Echter was daar in het eerste kwart niet heel veel sprake van. Na 10 minuten spelen stond het maar liefst 26-6.

  In het 2e kwart ging Klipperstars vrolijk door. Vlak voor rust was de voorsprong opgelopen naar 43-14 en leek het een ontzettend makkelijke middag te worden voor de lekkerlanders. Net voor rust kon Zoebas nog iets terug doen. Ruststand 45-21.

  De sleutel zou worden voor Klipperstars om dezelfde energie te creëren als in de 1e periode. Dat met name was ook het aandachtspunt van de coach. Heel even leek het erop dat de voorsprong werd doorgedrukt en dat Zoebas hier met een ongekend pak slaag naar huis zou gaan. De maximale voorsprong werd bereikt van 32 punten verschil. (63-31) Echter werd toen duidelijk dat een ploeg als Zoebas zich niet zo gemakkelijk van de wijs laat brengen. Waar Klipperstars opzoek was naar de voorsprong uit te breiden kroop Zoebas langzaam aan dichterbij. Gelukkig kwam de zege niet meer in gevaar. Einduitslag 72-58.

  De jonge ploeg van Klipperstars zal hier zeker van moeten leren om deze wedstrijd eigenlijk gewoon met minimaal 30 punten verschil te winnen. Echter de doelstelling om de eerste wedstrijd winnend af te sluiten was wel bereikt. Zeker over het spel in de eerste helft mag Klipperstars zeer tevreden zijn.

  Topscorers: Sem Janse (17 punten) en Ricardo ’t Hoen (11 punten)

  Volgende week treed Klipperstars om 18:10 aan in IJsselstein tegen Jump.