• Na de overwinning vorige week tegen De Dunckers moest de Jaleco formatie wederom winnen om zicht te blijven houden op de titel. Dat moest gebeuren in Utrecht tegen de Cangeroes die op dat moment op een 4e plek op de ranglijst te vinden waren. Op voorhand een lastige uitwedstrijd.

Zoals zo vaak begon Klipperstars scherp aan de wedstrijd. De verdediging stond strak en deze strakke verdediging werd omgezet in snelle aanvallen waarin het goede combinatie spel opvallend was. Dit aangezien Klipperstars daar de laatste weken veel moeite mee had. Al snel stond het 5-17. Aan het einde van het 1e kwart deed Cangeroes nog wel wat terug en dat bracht de stand op 16-21.

Het 2e kwart kwam Cangeroes wat meer in het spel naar voren. Vooral de lange nummer 12 was lastig af te stoppen en kreeg ook een aantal keer ongelukkig de fout mee. Ondanks dat bleef het spel van de lekkerlander aanvallend goed. Het 2e kwart werd afgesloten met een minimale voorsprong 39-41. De winst was zeker nog niet binnen en Klipperstars moest nog aan de bak in de 2e helft.

Aan het begin van het 3e kwart werd er een andere verdediging gespeeld door de lekkerlanders. Dit wierp zijn vruchten af want Cangeroes had hier niet altijd antwoord op. Klipperstars daarentegen was enorm hoge percentages aan het schieten aan het begin van dit kwart. Iedere bal viel erin en er werd een gat geslagen van 11 punten. 52-63.

In het 4e kwart werd het nog heel even spannend en kwam Cangeroes terug tot 6 punten. 2 snelle driepunters van Ricardo ’t Hoen deden de tegenstander echter de das om. 78-90 was de uiteindelijke uitslag. Al met al een wedstrijd waarin Klipperstars het gevoel had dat ze het oude spel weer op leken te pikken. Ze stonden in deze wedstrijd ook op geen één moment achter.

Topscorers: Sem Janse (19 punten) en Ricardo ’t Hoen (17 punten)

Volgende week treed Klipperstars aan tegen Utrecht Bulls om 16:00 in Sporthal De Klipper