• Afgelopen zaterdag trad Klipperstars Heren 1 aan in een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit. Beide teams hadden tot dan 3 wedstrijden gewonnen en stonden halverwege de ranglijst. Klipperstars gaat op het moment door een moeilijke periode heen met 3 nederlagen op een rij. Tijd voor de Lekkerlanders om zich te herpakken.

  Het eerste kwart was een boeiend gevecht. Beide teams begonnen scherp en wisten allebei veel tot score te komen. Klipperstars begon wederom goed door een aantal driepunters binnen te schieten. Bij Blauw-Wit moesten ze het vooral hebben van fouten afdwingen bij de tegenstander wat leidde tot simpele scores. 19-19 na het eerste kwart

  Het 2e kwart was volledig voor Klipperstars. Door een goede pressie te spelen en een wisseling in de manier van verdedigen scoorde ze de ene na de andere aanval. Blauw-Wit wis slechts tot 9 punten te komen en bij rust stond het 43-28 in het voordeel van Klipperstars.

  In de rust werd nog maar eens benadrukt dat bij het ingaan van het 3e kwart dezelfde intensiteit geleverd moest worden. Al vaker dit seizoen bleek het 3e kwart namelijk een valkuil voor de Lekkerlanders.

  Desondanks ging het weer fout en binnen een aantal minuten was bijna de gehele voorsprong weg. Met een minieme voorsprong werd het 4e kwart begonnen 48-47. Je zag bij de spelers ook de twijfel weer toe nemen.

  Gelukkig voor het publiek en de spelers zelf werd iedereen net op tijd wakker. Door 2 driepunters van Ricardo ’t Hoen en Gerrit-Jan den Ouden en 2 veldscores van Sem Janse ging Klipperstars weer wat steviger aan de leiding 58-49. Blauw-Wit kwam nog terug tot 59-56 en kreeg zelfs nog een poging om er een verlenging uit te slepen. Deze ging echter mis en zo won Klipperstars nipt met 59-56.

  Heel mooi was de overwinning niet, maar het gevoel was lekker na 3 nederlagen op een rij. Klipperstars zal wel moeten leren om wedstrijden vroegtijdiger in het slot te gooien want ook vandaag weer maakte ze het zichzelf onnodig lastig.

  Topscorers: Sem Janse 16 punten, Ricardo ’t Hoen 10 punten

  Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Rotterdam Basketball op het programma. Een lastige uitwedstrijd om 21:00.