• De voorbije weken wist Klipperstars zich steeds meer in de onderkant van de 2e divisie te nestelen. Vooral in de uitwedstrijden heeft de Jaleco formatie veel moeite om het spel te maken. Er werd tot op heden nog geen uitwedstrijd gewonnen. Bij winst in deze wedstrijd zou er weer naar boven gekeken kunnen worden. Klipperstars kon niet beschikken over Ricardo ’t Hoen en Harrie Mennema door verschillende blessures. HBV The Jumpers stond op een 10e plek en bij winst van The Jumpers zou Klipperstars naar die plaats verwezen worden.

    Beide teams schoten uit de startblokken. Vrijwel alles ging raak bij beide teams en al snel stond het 7-7. Bij 10-14 begon de Klipperstars motor te haperen. In de verdediging stond het niet goed en aanvallend werd het ook steeds geforceerder. Jumpers bleef met scherp schieten en noteerde maar liefst 29 punten in het eerste kwart. In de 2e periode werd de achterstand langzaam aan maar groter en groter. Bij 45-28 vond Ben den Besten 4 maal achter elkaar het net hierdoor bleef de schade beperkt bij rust 49-36.

    Vlak na rust zocht Klipperstars naar de aansluiting, maar telkens als het weer in de buurt kwam schakelde Jumpers weer bij en liep het weer uit naar een ruime voorsprong. Daarnaast ging Remon Janse na zo’n 4 minuten spelen in het 3e kwart geblesseerd naar de kant. Van 70-59 werd het 81-69 en dichterbij dan die scores kwamen de Lekkerlanders niet meer.

    Eindstand 89-70

    Topscorers Sem Janse: 17 punten

    Een teleurstellende nederlaag voor Klipperstars die naarstig opzoek zijn naar de eerste uit overwinning. Hopelijk kunnen ze zichzelf volgende week in een thuiswedstrijd weer wat kleur op de wangen geven. Om 14:15 zal de wedstrijd van start gaan tegen EBV Baros.