• Afgelopen zaterdag stond voor Heren 1 de topper op het programma tegen nummer 2 LUSV Leiden. De Leidenaren wisten tot nog toe éénmaal te verliezen Heren 1 verloor nog niet. Waar het bij de Lekkerlanders de laatste weken wat stroever verliep, was in de uitslagen te zien dat LUSV steeds beter ging lopen. De laatste 4 a 5 wedstrijden werden alle tegenstanders eenvoudig op zij gezet.

  De Jaleco formatie begon voortvarend aan het duel. Een strakke verdediging en goed combinerende aanvallen zorgden ervoor dat Klipperstars al snel een kleine voorsprong pakte. Aan het einde van het 1e kwart stokte de aanval wat en werd het kwart afgesloten met een voorsprong van 7 punten. 23-16.

  In het 2e kwart had Klipperstars meer moeite om door de verdediging van LUSV heen te komen. Aanvallen liepen niet meer soepel en de schoten vielen ook niet meer. Door een raak schot bij het rustsignaal ging Klipperstars toch nog met een voorsprong de rust in. 32-31.

  de 3e periode verliep rampzalig voor de Lekkerlanders. In de eerste paar minuten kwam Klipperstars niet tot scoren waar het gevoel juist was dat er degelijke aanvallen werden gespeeld. LUSV had daar tegenover een aantal spelers die in de eerste minuten niet konden missen. Al had je in de rust even wat langer een bak koffie gedaan dan kwam je met verbazing weer de zaal inlopen. Halverwege het 3e kwart stond het namelijk 32-48 voor LUSV. LUSV schoot dit kwart ook 6 driepunters raak.

  Aan het begin van het 4e kwart pakte LUSV een maximale voorsprong van maar liefst 21 punten! Ongeveer halverwege het 4e kwart werd er aan de hand van het publiek en de goed spelende Nikola Aleksic een inhaalrace ingezet door de Jaleco mannen. Door hoog druk te zetten werd de tegenstander uitgeput en dit zorgde voor wat paniek aan de kant van Leiden. In een sneltrein vaart werd de voorsprong verkleint. Met nog zo’n minuut te spelen stond het 60-65. De wedstrijd duurde helaas net te kort om de inhaalrace te voltooien en LUSV ging er met de winst vandoor 60-67.

  Al met al een terechte nederlaag waarin de Klipperstars mannen simpelweg te weinig brachten in de 2e en 3e periode. Volgende week hoeven de lekkerlanders niet te spelen om het vervolgens 26 maart op te nemen thuis tegen De Dunckers. Er is dus werk aan de winkel wil er nog steeds gestreden worden voor de titel.

  Topscorers: Ricardo ’t Hoen (15 punten) en Nikola Aleksic (13 punten)