• De laatste wedstrijd van het seizoen. Alles kwam bij elkaar in deze kraker. Nummer 1 LUSV had tot nog toe 1 partij verloren. Datzelfde gold voor nummer 2 Klipperstars. Wie deze clash zou winnen in Leiden mocht zich dan ook direct kronen tot kampioen van de 1e klasse. In de eerste onderlinge ontmoeting ging LUSV er met een nipte overwinning vandoor. De Jaleco formatie was dus gebrand op revanche. Het meegereisde publiek en ook het thuis publiek zorgden voor een mooie entourage op de tribunes in het Universitair Sportcentrum te Leiden.

  Van enige zenuwen was aan het begin bij de kant van LUSV niets van te merken. De ene na de andere driepunter vloog erin en Klipperstars kon daar weinig tegenover stellen. 7 driepunters wist LUSV in het eerste kwart binnen te schieten. Klipperstars schoot er 1 binnen, maar wel op een belangrijk moment. Aan het einde van het eerste kwart van zo ongeveer de middenlijn schoot Ricardo ’t Hoen de bal binnen. Dit resulteerde in een 23-16 periode stand voor LUSV.

  Het 2e kwart was aan het begin ook voor LUSV dat uitliep naar een maximale voorsprong van 14 punten. Daarna herpakte de lekkerlanders zich enigszins en kwamen langzaam maar zeker beter in hun spel. Één probleem de driepunters. Ieder keer als de aansluiting er was knalde LUSV weer een driepunter binnen wat niet alleen de score deed vergroten, maar ook mentaal aan kwam. Met een ruststand van 36-25 was er echter nog niets aan de hand.

  Het 3e kwart voelde je in de zaal dat Klipperstars het momentum mee had genomen uit de kleedkamer. Puntje bij puntje kwamen ze dichterbij. Er moest alleen wel voor ieder punt enorm hard gewerkt worden en het ging zeker niet van zelf. Ook kwamen vrijwel alle punten vanaf de vrijeworp lijn omdat LUSV de lange mannen van Klipperstars vaak foutief moesten afstoppen. Stand na het 3e kwart 45-39.

  Ook het 4e kwart begon met het voordeel voor de lekkerlanders die werden vooruit gebruld door het publiek. Heel even stond het 45-43. Vanaf dat moment nam de guard van LUSV het team bij de hand. Door 6 vrijeworpen en 2 driepunters van ongelofelijke afstand binnen te schieten gooide hij hoogstpersoonlijk roet in het lekkerlandse feestje. Zeker de driepunters die van zo ongeveer 2 meter achter de driepunterlijn werden binnen geschoten waren een mentale dreun. Met een stand van 58-52 en nog maar een minuut te spelen kwam Klipperstars ook niet meer dichterbij. Eindstand 65-54.

  Topscorers: Sem Janse (17 punten) en Ricardo ’t Hoen (9 punten)

  Een ongelofelijke kater voor Klipperstars die hier gehoopt hadden de titel binnen te slepen. Echter was LUSV de terechte winnaar door Klipperstars dit seizoen 2 keer te verslaan. Zo eindigt Klipperstars op een 2e plek met 14 overwinningen en 2 nederlagen. Ondanks de 2e plek hoopt Klipperstars volgend jaar toch een niveau hoger uit te komen in de 2e divisie. De competitie gaat weer van start in de 3e week van september.