• Afgelopen zaterdag moest er door de Jaleco formatie wederom gewonnen worden om zicht te blijven houden op de middenmoot. De week ervoor was de goede lijn al ingezet door wel maar nipt van de Gaasperdam Warriors te winnen 78-89. Wilde Klipperstars doorzetten dan moest er nu ook gewonnen worden. Daarnaast had Klipperstars nog wat goed te maken tegen The Jumpers omdat de uitwedstrijd relatief kansloos werd verloren met 89-70.

Klipperstars schoot met name vanaf de driepunterlijn uit de startblokken. Met 6 driepunters in het eerste kwart kwamen er maar liefst 18 van de 24 punten vanachter die driepuntslijn. Remon Janse, Ricardo ’t Hoen en Dion Flach deden allemaal een duit in het zakje. Het 2e kwart werd meer een gevecht tussen beide teams. Klipperstars moest het hebben van teamspel en fast break acties naar de basket. The Jumpers moest het hebben van individuele klasse en met name de grote mannen onder de basket. Klipperstars had veel moeite om deze jongens af te stoppen. Bij rust was de stand weer gelijk 40-40.

Na rust wisselde Klipperstars direct van verdediging. Hier hadden The Jumpers veel moeite mee. Er werd dan ook langzaam aan een voorsprong opgebouwd. Aan het einde van het 3e kwart stond het 62-54 en Klipperstars leek op weg naar de overwinning. Niks bleek echter minder waar. Het netje werd niet meer gevonden en de eerste 7 minuten werden er maar 3 punten gescoord door de Lekkerlanders. The Jumpers hadden er daar veel meer tegen over (16). Bij een stand van 65-70 en met nog 3 minuten op de klok leek Klipperstars voor de 2e keer dit seizoen een nederlaag te moeten gaan slikken in eigen huis.

De ploeg toonde echter weer veerkracht met een score van Timon Huisman en 2 scores van Ricardo ’t Hoen werd de leiding in de wedstrijd weer teruggepakt. Vervolgens moest de uitploeg fouten maken om de tijd te stoppen. Vanaf de vrijeworplijn werd er niet gefaald door de thuisploeg. Winst 78-70.

Topscorers: Ricardo ’t Hoen (22 punten), Sem Janse (21 punten) en Remon Janse (19 punten)

Door de overwinning staat Klipperstars gedeeld 6e en staat het weer wat stabieler in de middenmoot. Volgende week is er een weekje rust en de week daarop volgt er wederom een thuis wedstrijd. Om 16:00 zal de wedstrijd tegen Punch uit Deflt beginnen.