• Vrijdag 13 januari reisde de Jaleco formatie af naar het zuiden. Om 21:00 stond de wedstrijd tegen TSBV Pendragon uit Tilburg op het programma. Eerder dit seizoen hadden de lekkerlanders in een vermakelijke wedstrijd nipt gewonnen met 92-84. Het beloofde op voorhand dus weer spektakel te worden.

Klipperstars begon echter slap aan de wedstrijd. De Tilburgers kwamen 17-6 voor en even leek het een hele lastige avond te worden. Klipperstars kon de felheid en druk op de bal niet spiegelen van Pendragon en daarnaast was er veel twijfel in het spel. Vanaf dat moment werden de koppen bij elkaar gestoken en leek er een inhaalslag geplaatst te worden. Voor rust kwam Klipperstars echter niet dichterbij dan 5 punten. Door een late driepunter werd de ruststand bepaald op 36-27.

Een matige eerste helft waarin Klipperstars niet in het spel kwam wat ze wilde spelen. Het energielevel moest omhoog wilde het hier een resultaat behalen. Gelukkig gebeurde dat in de 2e helft ook.

Zoals de 2e periode eindigde begon het 3e kwart met een driepunter voor de Lekkerlanders. Met een 36-30 stand was er nog alles om voor te strijden en dat werd er dan ook gedaan. Er zat meer pit in en beetje bij beetje werd er wat van de achterkant afgesnoept. De nummer 12 van Pendragon (31 punten) was echter nauwelijks af te stoppen en zorgde bij het thuisspelende team voor vrijwel alle dreiging.

Laat in het 4e kwart was de achterstand bijna weggewerkt en stond het 67-65. Wederom een spannend slot van de wedstrijd dus. Helaas was het weer de nummer 12 die toesloeg met een driepunter en zorgde voor de genadeklap. Eindstand 74-67

Topscorers: Sem Janse (14 punten), Remon Janse (11 punten) en Aron Verhaar (10 punten)

Klipperstars zal in de komende wedstrijden een constant niveau moeten halen wil het weer wedstrijden winnend af gaan sluiten. Echter liggen er nog genoeg kansen in deze competitie waar het allemaal zo dicht bij elkaar zit. De volgende wedstrijd staat gepland op 28 januari om 16:00 tegen The Jumpers in Den Haag.