• Klipperstars kon zaterdag 9 oktober vrijwel compleet aantreden tegen Green Eagles. De ploegen waren gebrand op een goed resultaat aangezien beide teams tot nog toe niet hadden verloren.

  Waar Klipperstars de laatste weken steeds scherp van start ging was dit nu een ander verhaal. De schoten waren goede en vrije schoten maar helaas vielen ze er net allemaal niet in. Hierdoor keken de Lekkerlanders al snel tegen een 2-12 achterstand aan. Via twee driepunters van Ricardo ’t Hoen werd de schade weer gerepareerd. Aan het begin van het 2e kwart stond het alweer 18-12.

  In de loop van het 2e kwart kwam Klipperstars steeds beter in de wedstrijd. Langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebreid naar 31-17. Voor rust deed Green Eagles nog wat terug maar Dion Flach sloot het kwart af met een verre driepunter 34-23 ruststand.

  Bij rust had Klipperstars nog niet echt het eigen spel kunnen spelen dit kwam ook wel doordat de manier van verdedigen van Green Eagles lastig te bespelen was. Wel was duidelijk dat als Klipperstars in het eigen spel kwam dat de wedstrijd snel in het slot gegooid kon worden. Na rust gebeurde dit dan ook vrij snel, dit ondanks slordigheden en veel gemiste ballen. Green Eagles lukte het helemaal niet om tot score te komen. De gasten uit Maassluis maakte maar 6 punten dit kwart tegenover de 18 van Klipperstars. 51-29

  Het 4e kwart was de winst al binnen en werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld door de Lekkerlanders. Na aanleiding van de stand in de competitie was er meer tegenstand verwacht. Echter op de eerste minuten na kwam de overwinning geen moment in gevaar. 65-39 eindstand.

  Topscorers: Ricardo ’t Hoen (20 punten/ 6 driepunters) Sem Janse (12 punten)

  Naast de topscorers had Harrie Mennema maar liefst 19 rebounds!

  Klipperstars mag zich de komende 2 weken gaan opladen voor de volgende wedstrijden. Zaterdag 30 Oktober mag het op bezoek naar DAS in Delft.