• Met een gehavende selectie reisde de Jaleco formatie op zaterdagavond af naar Utrecht. Hier stond om 20:30 de wedstrijd op het programma Utrecht Bulls (wat zich op dat moment in de middenmoot bevind) tegen Klipperstars de nog ongeslagen koploper. Op voorhand waren de papieren dus in het voordeel van Klipperstars. De Bulls waren echter lastig te peilen in de stand omdat ze nogal wisselende uitslagen neerzette. Ondanks dat Klipperstars niet compleet was konden de Bulls dat zeker ook niet zeggen. Ze hadden maar de beschikking over 7 man.

  Na een langzaam begin kwamen de lekkerlanders al snel op stoom en pakte een 2-8 voorsprong. Echter speelde Utrecht Bulls een lastige zone verdediging waardoor Klipperstars zich genoodzaakt voelde om met veel regelmaat te schieten. Doordat de schoten niet allemaal vielen kon Utrecht Bulls redelijk makkelijk bij blijven en pakte zelfs aan het einde van het 1e kwart brutaal de voorsprong. Vooral de lange nummer 4 was lastig af te stoppen en mocht ook veel van de scheidsrechters. 18-15 na het eerste kwart.

  In het 2e kwart begon het schot meer te vallen en werd de voorsprong al snel teruggepakt. Mede door 3 driepunters van Richard van Krimpen gingen de lekkerlanders met een 33-39 voorsprong de rust in.

  In de rust werden de afspraken nogmaals op een rij gezet. Zowel de aanval als de verdediging stond niet op scherp. Hierdoor konden de Bulls gemakkelijk bijblijven en was de wedstrijd zeker nog niet binnen.

  Na de rust werden de afspraken wat beter gevolgd en liep Klipperstars puntje bij puntje uit naar 41-50. Vanaf dat moment vonden de scheidsrechters het nodig om enorm veel te gaan fluiten en dit met name aan Lekkerlandse zijde. De nummer 4 had leek het wel een vrijbrief om alles te doen en kon zijn weg hierdoor naar de basket vaak gemakkelijk vinden. Hier had Klipperstars wel weer een antwoord op om zodra hij de bal kreeg vol druk te zetten. Uitlopen zat er helaas nog steeds niet in en zo bleef het na het 3e kwart nog steeds spannend. 53-58.

  In het laatste kwart stokte de aanval aan beide kanten. De teams kwamen vrijwel niet meer tot scoren en de tijd tikte langzaam weg. Met nog een minuut of 3 te spelen werd dan uiteindelijk de genadeklap uitgedeeld. Er werd een gat geslagen van 10 punten en dit werd niet meer weggegeven. Eindstand 57-67

  Topscorers: Ricardo ’t Hoen (13 punten) en Richard van Krimpen (12 punten).

  Uiteindelijk was op voorhand de overwinning uiteraard het belangrijkste. Echter zal Klipperstars komende zaterdag uit een ander vaatje moeten tappen wil het tegen LUSV de winst binnen slepen. LUSV staat op dit moment 2e en wist tot nog toe maar 1 wedstrijd te verliezen. Een echte kraker dus om 16:00 in de Klipper.