• Voorafgaand aan het duel werden de nieuwe tenues gepresenteerd die gesponsord zijn door Jaleco Totaal Projectafbouw. Daarna mocht de Jaleco formatie aantreden tegen Punch uit Delft. Punch had tot nog toe maar 1 wedstrijd gewonnen, maar had de 3 wedstrijden die het verloren had allemaal met miniem verschil verloren. Klipperstars was dan ook gewaarschuwd om vandaag niet de tegenstander te onderschatten.

  Waar het de laatste weken aan schortte bij de lekkerlanders was een scherpe start. Vandaag begon Klipperstars juist messcherp aan het duel. Een 9-0 voorsprong werd gecreƫerd met sterk werk onder de basket en een mooie driepunter. De voorsprong van 9 punten bleef ongeveer tot het einde van het eerste kwart intact. 25-17

  Het 2e kwart was vrijwel hetzelfde spelbeeld als het 1e. Klipperstars viel goed aan en wilde eigenlijk langzaam aan de voorsprong verder uit breiden. Echter bleek Punch vandaag een waardige tegenstander en met name de vlugge nummer 4 was lastig af te stoppen. Daarentegen had Klipperstars ook regelmatig moeite met de manier van verdedigen van Punch. Ruststand 37-28.

  Na de rust was er tot aan het begin van het 4e kwart eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor Klipperstars. De voorsprong bleef continu schommelen tussen de 8 en 13 punten en de wedstrijd leek gemakkelijk te worden uitgespeeld. Tot aan de laatste minuten van de wedstrijd. Punch kwam langzaam aan dichterbij en had zelfs kansen om op gelijke hoogte te komen! Klipperstars bleef moeite houden met de manier van verdedigen van Punch en kwam zelf vrijwel niet meer tot score in de laatste minuten. Met nog ongeveer een minuut op de klok was de voorsprong geslonken tot maar 1 punt. De spanning steeg in Sporthal de Klipper en de vraag was of de Lekkerlanders de winst er nog uit wisten te slepen. Dion Flach wist met een goede actie naar de basket een fout mee te krijgen en mocht 2e vrije worpen nemen. Hij scoorde er hier van 1 en breidde daarmee de voorsprong uit naar 2 punten. De daaropvolgende aanval wist Punch niet te scoren en moest daarom wederom een fout maken. Richard van Krimpen was koelbloedig, benutte allebei deze buitenkansjes en gooide daarmee de wedstrijd in het slot 70-66.

  Topscorers: Richard van Krimpen 14 punten en Sem Janse 13 punten.

  De eerste echt spannende wedstrijd van het seizoen werd dus ook gewonnen door Klipperstars. Een belangrijk feit aangezien andere wedstrijden altijd al vroegtijdig werden beslist. Met deze overwinning gaat Klipperstars naar een knappe 6e overwinning van het seizoen en nog 0 verliespartijen.

  Volgende week reist Klipperstars af naar Leiden voor de confrontatie met de nummer 2 van de competitie LUSV.