• Het eerste heren team van Klipperstars moest afgelopen zaterdag weer eens naarstig opzoek naar een overwinning. De laatste 3 wedstrijden gingen verloren waardoor het zich steeds meer in de onderste regionen ging bevinden van de Landelijke 2e divisie. Het voordeel voor de Lekkerlanders was dat ze weer eens thuis mochten aantreden waar ze tot op heden 4 keer hadden gewonnen en pas 1 keer hadden verloren.

Baros begon goed aan de wedstrijd en wist het eerste gaatje van de wedstrijd te slaan op 4-10. Klipperstars counterde dat direct door een 12-0 run te plaatsen en nam dus weer een voorsprong. Baros wist daarop ook weer te reageren waardoor een 18-18 stand na het eerste kwart een logisch gevolg was. Zeker aan de kant van Klipperstars gingen de aanvallen niet vanzelf. Er moest hard gewerkt worden om tot scores te komen en je kon zien dat er door de aantal nederlagen op een rij wat zelfvertrouwen ontbrak.

Het spelbeeld in de 2e periode bleef onveranderd. Baros moest het vooral hebben van 1 speler die individueel alle duels aanging. Klipperstars moest het hebben van hard werken en zorgen dat het in deze periode aangehaakt bleef bij de Rotterdammers. Ruststand 32-33.

Na rust was het wederom Baros wat weer een gat sloeg. Baros kwam makkelijker tot fatsoenlijke aanvallen en speelde deze vaak goed uit. Ondanks dat Klipperstars moeite had met hun eigen spel te creëren stond het nog steeds maar 7 punten achter. Door de lage score en van beide kanten geen attractief spel merkte je ook dat de sfeer in de Klipper rustig en kalm was. Tot het 4e kwart.

In het 4e kwart werd het een waar driepunter festijn. De teams bij elkaar wisten er maar liefst 10 driepunters in te gooien waardoor de wedstrijd totaal ontvlamde. Het publiek ging er nog eens achter staan en het werd stuivertje wisselen in de laatste minuten. Met nog 2 minuten op de klok en een 62-62 stand was alles nog mogelijk. Door een vrije worp van Remon Janse en 2 scores van Ricardo ’t Hoen kwam de stand op 68-62. Vervolgens maakten Wietse Mennema en Richard van Krimpen de wedstrijd koud vanaf de vrije worpenlijn. Eindstand 71-67

Topscorers: Ricardo ’t Hoen (20 punten) en Remon Janse (12 punten)

Een belangrijke overwinning voor de Jaleco formatie om zicht te houden op de middenmoot/subtop. Volgende week word er naar Breda afgereisd voor de ontmoeting met Barons. De heenwedstrijd resulteerde in een 68-62 overwinning voor de Lekkerlanders.