• Op zaterdag 14 mei werd er afgereisd naar Hilversum om het op te nemen tegen de Dunckers. Vooraf leek een overwinning nog niet zo eenvoudig. In de thuiswedstrijd keek Klipperstars namelijk een groot gedeelte van de wedstrijd tegen een achterstand aan en werd de overwinning pas in de laatste paar minuten binnen gesleept. Daarnaast moest Klipperstars ook nog is 3 mensen missen door verschillende omstandigheden.

    Aan het begin van de wedstrijd was van beide punten niet veel te merken. Klipperstars schoot uit de startblokken en was messcherp. Een aantal driepunters en goede aanvallen tot onder de basket werden keer op keer afgerond en al snel stond 2-14. Na een timeout van de Dunckers kwamen deze iets beter in de wedstrijd maar van 8-14 liep Klipperstars weer uit naar 8-20 om het kwart af te sluiten.

    Het 2e kwart was een meer gelijk opgaande strijd. Klipperstars had moeite om de lange mensen af te stoppen. Deze speelde erg fysiek en konden daarmee vrij gemakkelijk onder de basket komen. Dichterbij kwam de tegenstander alleen niet doordat er continu snel omgeschakeld werd door de Lekkerlanders. Helaas voor de Dunckers viel een belangrijke speler uit met een op het oog ernstige knie blessure. Een aderlating voor het team want veel aanvallende krachten kwamen via hem. Nog geen paar minuten later gebeurde hetzelfde aan de andere kant van het veld. Harrie Mennema ging op een voet staan van een tegenstander en ging door zijn enkel. Ook hij kon niet verder spelen en het is te hopen dat hij de komende wedstrijden weer van de partij kan zijn. Bij de rust wist Klipperstars een voorsprong te verdedigen van 14 punten. 22-36

    Na rust werd de voorsprong direct vergroot naar 22-42 mede door 2 driepunters. De voorsprong bleef vanaf dat punt een beetje schommelen tussen de 20 en 25 punten verschil. In het laatste kwart lieten de Lekkerlanders dan ook een beetje de teugels vieren waardoor Dunckers uiteindelijk toch nog tot een puntentotaal van 50 kwam. Klipperstars had er 75 tegenover en zo eindigde de wedstrijd in een simpele overwinning.

    Topscorers: Sem Janse (29 punten), Remon Janse (17 punten) en Aron Verhaar (10 punten)

    Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen Utrecht Cangeroes. Om 16:00 zal de wedstrijd beginnen in Sporthal De Klipper.