U18 zet zegereeks voort

U18 zet zegereeks voort

Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat Novo Stars een ‘kopje’ groter is dan de PPM-formatie van Klipperstars. De defence werd er op aangepast, zodat de lange mannen uit de bucket gehouden konden worden.
Het eerste kwart begon redelijk, ondanks dat Novo Stars een kop groter is, waren ze qua voetenwerk minder snel en daar maakte Klipperstars goed gebruik van. Novo Stars had moeite met de defence en kwam nauwelijks tot scoren. Klipperstars liet Novo Stars teveel aanvallende rebounds pakken, waardoor ze alsnog de benodigde punten konden maken.

Het tweede kwart ging mede gelijk op, hoewel de PPM-formatie duidelijk de betere partij was, kwam dit nog niet geheel uit de ‘verf’. Ruststand: 30-22

Derde kwart werd fel gestart, Klipperstars zetten meer druk op de guards en al snel werd er overgeschakeld op een full court zone defence. Dit leverde de benodigde steals op, wat resulteerde in een 8-0 run voor Klipperstars. Aanvallend werden de gaten steeds beter gevonden, mede Alex was inside niet te stoppen door Novo Stars. Echter werden er nog teveel ballen gemist, waardoor Klipperstars nog geen ruime voorsprong kon pakken.

Het vierde kwart werd wederom fel gestart en Klipperstars wist een voorsprong van 22 punten te pakken. Doordat er redelijk door gewisseld werd, zodat iedereen zijn minuten kon pakken, werd het aan het eind wat rommelig. Novo Stars kon het gat van 22 punten terugbrengen naar 11, maar in gevaar was Klipperstars niet meer. Eindstand: 57-46

Topscores: Niels 13, Jonathan 11 en Patrick 10 punten.

Klipperstars heeft nu enkele weken geen wedstrijd en treed op 9 maart om 12.15u thuis aan tegen de koploper. Squirrels heeft nog niet verloren deze competitie en als Klipperstars in de race wil blijven voor de titel, dient deze wedstrijd gewonnen te worden. Een leuke pot dus om de jongens te komen aanmoedigen.