Klipperstars U20 boekt eenvoudige zege

Klipperstars U20 boekt eenvoudige zege

Het Landelijk spelende U20 van Klipperstars moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen Crackerjacks U20-2 uit Amersfoort. Deze tegenstander wist tot nog toe nog niet 1 wedstrijd te winnen en het leek dan ook een eenvoudige middag te worden. De ‘Jaleco’ formatie moest vooral waken voor onderschatting en mocht hier natuurlijk geen averij oplopen.

Het begin was niet heel sterk van lekkerlandse kant. Crackerjacks speelde namelijk een zone defense waar Klipperstars moeite mee had doorheen te komen. Het eerste kwart verliep dan ook in zijn geheel stroef en de stand van 13-11 vertekende het spelbeeld. Het was namelijk al gauw duidelijk dat Klipperstars hier ruimschoots van moest winnen.

In het 2e kwart werd dat ook in de score uitgedrukt. De zone van de tegenstander werd goed uitgespeeld. Bij vlagen zaten er dan ook mooie uitgespeelde aanvallen tussen en stond het in 1 keer 31-13 in het voordeel van de lekkerlandse formatie. Klipperstars denderde door naar een 42-18 ruststand en de wedstrijd was op dat moment dan ook al beslist.

De 2e helft was vooral zaak om het gat niet kleiner te laten worden en door verzorgd te blijven spelen toch voldoening te halen uit deze overwinning. Het gevaar van zo’n wedstrijd is natuurlijk ook om wat makkelijker te gaan spelen. Aan het begin leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht Klipperstars bleef keihard werken en gewoon doorgaan met waar ze gebleven waren. Na even onderweg te zijn in het 3e kwart was het 50-18 en leek Klipperstars vandaag aan het doelsaldo te kunnen werken.

Vanaf dat moment haperde de motor. De U20 mannen wisten het netje niet meer zo simpel te vinden en kleine frustraties waren over en weer. Waar voor gewaarschuwd was gebeurde helaas toch. Veel effect had het niet op de uitslag, maar Klipperstars kon hier zichzelf wel verwijten door vandaag niet over de 100 punten grens te gaan. Complimenten daarin ook voor de tegenstander die ondanks een grote achterstand hard bleven werken.

Het laatste kwart eindigde in 14-14 en dat betekende een 73-41 einduitslag. De overwinning was uiteindelijk het belangrijkst en iedereen kon zo ook zijn minuten maken. De focus kon zo gelukkig al snel naar de afsluitende wedstrijd van dit kalenderjaar. Volgende week  moet er aangetreden worden tegen de gedeeld nummer 3 The Black Eagles. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden aangezien in het bekertoernooi  namelijk nipt werd verloren van deze tegenstander.  De winnaar van deze wedstrijd gaat als nummer 3 de winterstop in de verliezer als nummer 5.

Topscorer: Aron Verhaar (14 punten), Timon Huisman (11 punten, 9 rebounds)